Skip to content Skip to footer

Sanjin klub čitalaca preporučuje: Audio i elektronski roman “Herc”

Duže vreme već želim da osnujem Klub čitalaca, ali jedan sasvim drugačiji, prilagođen modernom vremenu u kom živimo i odgovoran prema našoj životnoj sredini. Zato sam se odlučila da to bude Sanjin klub ljubitelja elektronske i audio knjige, koja je, konačno, dostupna i u Srbiji.

Klubovi čitalaca nisu stvar prošlosti i veoma su popularni na zapadu i danas. Ipak, promenili su formu, baš kao i naš način života: zato ja želim da vam predstavim Sanjin klub čitalaca elektronske i audio knjige, prvi ovakav na Balkanu! Elektronska i audio knjiga nam omogućavaju da čitamo svuda – jer ovih dana svuda i jesmo, zar ne? Pored toga, čitajući elektronske knjige, čuvamo životnu sredinu, a svaki doprinos očuvanju planete se računa.
Svakog meseca ću vas obradovati po jednim naslovom u okviru ovog kluba. Naslov koji ne mora obavezno biti nov ili jedan od onih čuvenih “Top 10” koje viđate po izlozima knjižara, ali je meni na neki način privukao pažnju i naveo me da mu poklonim svoje slobodno vreme.

Ovog mesaca, to je roman u epizodama Herc, autorke Keri Čin. U pitanju je domaća autorka ljubavne književnosti koja čuva svoju privatnost i piše pod pseudonimom. Čini se da su je top liste u poslednje dve godine pune i verujem da neće proći dugo, a ona će biti jedno od onih spisateljskih imena o kojima će sve vaše drugarice pričati na kafi.
Na prvu loptu, privukla me je rečenica iz opisa romana, u kom baka glavnog junaka poručuje svom unuku, okorelom gradskom ženskarošu: “Možda se ovaj naš Balkan zove patrijarhalnim, ali upamti ovo što ću ti reći: Mudra žena je stub kuće. Možda će tvoja reč uveče biti poslednja, ali, sine moj, noć je duga i ujutru će najčešće njana biti prva. Zbog ovog ne pomišljaj da ne izabereš mudru, a vreme će ti reći što je to dobar izbor.”
Čitajući – i slušajući – shvatila sam da je roman pun ovakvih mudrosti iz muško-ženskih odnosa nekad i danas, ali sam se itekako i iznenadila: roman je pun i strastvenih scena, iskrenih emocija i čini ti se da ga je jedna novinarka na čiju sam kritiku naišla, s pravom nazvala “50 nijansi sive na srpski način”.
Najbolji deo je to što je roman podeljen u 25 epizoda, svaka se čita za manje od sat vremena i idealne su za popunjavanje vremena koje provodimo čekajući nekog ili nešto. Dostupan je kao elektronska i kao audio knjiga, dakle namenjen je za čitanje ali i slušanje. Ja sam ga celog preslušala u kolima, na putu do posla i sastanaka, tokom septembra i ne mogu da dočekam da čujem vaše mišljenje o njemu! Ostavite mi vaše komentare, a posle zajedno čitamo nastavak romana.
Audio i elektronski roman Herc je dostupan na servisu Bookmate, koji vam poklanja 30 dana besplatnog slušanja i čitanja ovog, ali i više hiljada drugih romana. Posetite www.bookmate.com/code i unesite SANJAOKT21 kao kod prilikom registracije.
NewsLetter

Copyright 2022. Made with ❤️ by CodeIT

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2022 Streetstyle. All Rights Reserved.