Skip to content Skip to footer

“PROLEĆNO SKIJANJE JE JEDNA OD MOJIH OMILJENIH SPORTSKIH AKTIVNOSTI”: Sanja Marinković otkrila sve o svom odmoru i ZANIMLJIVOJ DESTINACIJI

Voditeljka kultne emisije ”Magazin In” koja već dvadeset godina beleži neverovatne rezultete na televiziji ”Pink”, Sanja Marinković svoj vaskršnji odmor iskoristila je da otputuje na Alpe.

Sanja se direktno sa Alpa uključila u program ”Premijera Vikend Specijala” i otkrila zašto ovu destinaciju treba svi da posetimo.

– Kad se pominju ovi Vaskršnji praznici svima su u glavi tropski krajevi, a ja sam ovaj odmor odlučila da provedem na Alpima. Ovo je popularno po banjama i po glečarima. Svojevremeno su ovde odsedali samo članovi kraljevskih porodica. Ima 18 termalnih izvora, potiču od 18. veka. Ima fantastičnih spa hotela, joga, ishrana. A na samo par minuta odavde se nalazi čuveni glečer. Predivno sunce i sport koji volite. Obožavam sve što je vezani za prirodu, probajte i vi da provedete svoj odmor ovako – ispirčala je Sanja Marinković, za gorepomenutu emisiju.
Sanja je istakla i da je za odmor izabrala mesto Bad Gaštajn.

Voz od Salcburga u Austriji do Bad Gaštajna traje samo 90 minuta. Brzo putovanje u srce Nacionalnog parka Hohe Tauern služi kao početnica za alpska čuda koja dolaze.

Ovde je najstarija železnička stanica na Alpima, koju je otvorio car Franc Jozef 1905. Bad Gaštajna je postao poznat prvi kao grad zlatne groznice u 16. veku, a zatim kao banjski grad sa lekovitim moćima koje su mamile careve i carice u 19. veku. Carica Elizabeta (između ostalih kraljevskih porodica) je putovala ovamo na lekovita kupatila, restorativne šetnje i vreme da ispuni svoj dnevnik poezijom.

Doživeti prirodu, osetiti sebe ili čak iskušati vlastite granice izdržljivosti: sve to možete u Austriji! Bez obzira na to penjete li se pešice ili u planinski svet stižete drugačije, svako će prirodu doživeti na svoj način. Gotovo nigde u Evropi ne postoji tolika geološka raznolikost na tako malom prostoru.
Veličanstveni austrijski Alpi prostiru se širom zemlje, zadivljujuće područje dolina iz ledenog doba, zelenila i aluvijalnih šišara unutar najvećeg evropskog nacionalnog parka, Hohe Tauern od 700 kvadratnih milja. Uzimajući u obzir dramatične gradove Salcburg i Inzbruk i prelepu pokrajinu Tirol, dom spektakularnog skijanja i planinarenja, kao i Gros Glokner, najviši vrh Austrije, i neka od najboljih svetskih zimskih i letnjih sportskih igrališta, austrijski Alpi su raj za ljubitelje sporta i druženja na otvorenom.
Sa visokim alpskim pejzažom, skijanjem svetske klase i vodama bogatim mineralima za koje se nekada govorilo kao o fontani mladosti, ovaj eklektičan, ali skoro zaboravljeni grad lebdi na ivici ponovnog rođenja. To je zato što su tokom poslednje decenije kreativci učinili Bad Gaštajn svojim domom, obećavajući da će ponovo probuditi i obnoviti njegov duh.
Sanja je upravo u svom intervjuu istakla da ona i njena porodica najviše vole prolećno skijanje, a da nju ispunjavaju upravo svi sportovi i aktivnosti u prirodi, tako da su se lako odlučili gde da provedu ovaj prolećni odmor i raspust.

NewsLetter

Copyright 2022. Made with ❤️ by CodeIT

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2022 Streetstyle. All Rights Reserved.