Skip to content Skip to footer

NIJE TEŠKO! Pravilna nega lica leti čuva MLADALAČKI IZGLED – samo se pridržavajte ovih pravila

Nakon sumornih zimskih meseci i promenljivog prolećnog vremena, očekivano je da koža bude izmorena. Beživotnost, perutanje i dehidracija čine da koža lica izgleda umorno pa je važno da oporavite kožu kroz nekoliko jednostavnih koraka koji će joj povratiti sjaj!

#1 Piling je vaš najbolji prijatelj

Bez obzira na godišnje doba, piling kože bi trebalo da bude sastavni deo svačije rutine nege. Uklanjanje sloja izumrlih ćelija omogućiće da koža “diše” i lakše upije hranljive i hidrirajuće sastojke maski, seruma i krema koje kasnije nanosite. Takođe, piling je i poznati saveznik u borbi protiv mitesera! Mehanički pilinzi jednostavni su za korišćenje i odgovaraće većini tipova kože, dok će pilinzi s blagim hemijskim svojstvima sprečiti iritacije osetljive kože. Bez obzira da li odaberete hemijski ili mehanički piling, važno je da nakon korišćenja pilinga kožu dobro hidrirate i nahranite.

#2 Očistite kožu glinenim maskama

Kada “razgolitite” kožu pilingom, idealno bi bilo da nanesete masku za čišćenje koja će je dodatno smiriti. Masnoj i mešovitoj koži posebno će prijati glinene maske koje će ukloniti višak sebuma i nečistoća, a možete i da se opredelite za multimasking metodu i kombinovati maske različitih svojstava. Ne zaboravite da osvežite lice redovnim korišćenjem hidratantnih maski što će vam posebno prijati tokom toplijih dana.

#3 Zaštitite svoju kožu i sprečite prevremeno starenje kože

Sigurno već znate da je korišćenje kreme sa zaštitnim faktorom obavezno tokom cele godine, a posebno tokom prolećnih i letnjih meseci. Ne morate na SPF kreme da gledate kao na obavezu, već ih gledajte kao najboljeg prijatelja u borbi protiv prevremenog starenja. Naročito je važno da zaštite kožu nakon korišćenja pilinga, kao i tokom izlaganja jakom suncu. Ako ste skloni zaboravljanju ovog koraka, obavezno nabavite dnevnu hidratantnu kremu koja već sadrži zaštitni faktor.

#4 Zablistajte!

Iako će vaša koža prirodno blistati nakon prethodnih koraka, nije na odmet da učinite da sjaj vaše kože parira sjaju sunca! U tome vam uvek može pomoći malo hajlajtera ili iluminatora, a mi predlažemo da se opredelite za tople i zlatne tonove umesto hladnijih, jer će zasigurno doprineti efektu osunčane kože.

NewsLetter

Copyright 2022. Made with ❤️ by CodeIT

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2022 Streetstyle. All Rights Reserved.