Skip to content Skip to footer

UČESTVUJTE U ANKETI i pogledajte odgovore poznatih: Ko više ogovara – muškarci ili žene?

Tračarenje ima i pozitivne strane, verovali ili ne, jer se na taj način oni koji ogovaraju zbližavaju, a istraživanje je pokazalo da deljenje skrivenih tajni drugih s nepoznatim ljudima podstiče sklapanje prijateljstva.

Žene su, to je već dokazano, zdravije i srećnije ako redovno imaju trač-seanse s prijateljicama, a za to postoji jednostavan fiziološki razlog – povećava se nivo progesterona, hormona koji smanjuje osećaj stresa i teskobe.

No, jači pol ipak na ogovaranje troši više vremena od žena, ma koliko to čudno zvučalo. Žene na ogovaranje prosečno troše 56 minuta na tračanje, dok muškarci u ogovaranju drugih provode čak 20 minuta više.

Muške teme ogovaranja su pijani prijatelji i sve nezgode koje su se pritom dogodile, a ženama su, očekivano, glavna tema druge žene.

Mi smo pitali poznate dame i muškarce šta oni misle, ko više odgovara, a pišite nam i vi u komentarima.

“Odgojena sam u patrijarhalnoj porodici i društvu i rano sam shvatila da mesto na kom se žena postavlja nije ono na kojem želim da budem. Zato sam brzo otišla iz porodičnog doma, osamostalila se i počela da živim malo drugačijim životom od većine devojaka i žena. Cena toga su bili razni epiteti, tračevi i ogovaranja, ali uglavnom su me ogovarale one koje bi sve na svetu dale da imaju petlju i hrabrost da žive kao ja”., svojevremeno je izjavila pevačica Nataša Bekvalac.

“Pre nego što počnete da ogovarate druge ljude, postarajte se da zadržite isti stav zauvek. U suprotnom ispadate bedni”, istakla je Kaja u tvitu koji je podelila sa pratiocima.

Poznati fotograf Đorđe Bukvić koji ima mnogobrojne saradnje sa našim, ali i svetskim zvezdama mišljenja je da će se ogovaranje nekako prepisati prvo ženama, iako je stava da su baš muškarci perfidne tračare i da su ženski tračevi naspram muških, nešto naivniji.

PIŠITE NAM U KOMENTARIMA ŠTA VI MISLITE – KO VIŠE OGOVARA?

NewsLetter

Copyright 2022. Made with ❤️ by CodeIT

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2022 Streetstyle. All Rights Reserved.