Skip to content Skip to footer

REČ TERAPEUTA: Koliko grešimo kada u ljubavi praštamo, vraćamo se starim ljubavima, praštamo uvrede, svađe?

Ljubav prema sebi i drugome je nemoguća bez opraštanja, jer opraštanje znači prihvatanje sebe i drugih u nesavršenosti, grešnosti, ljudskosti. Ne postoje oni koji ne greše niti postoje oni kojima nije praštano. Ali, iako predstavlja iskustvo svih nas, opraštanje je, baš kao i Ljubav, složen proces koji zahteva strpljivu i usmerenu aktivnost volje i srca.

Kao što Ljubav ne podrazumeva neprestano osećanje zadovoljstva, radosti i naklonosti, tako i oprost ne podrazumeva zaboravljanje, opravdavanje i pomirenje.

Psihoterapeut i defektolog Ivana Sinđić objasnila je da li i koliko grešimo ako u ljubavnim odnosima praštamo prevare, uvrede ili se vraćamo starim ljubavima.

Mislim da bi svi trebali da razmislimo koliko idealizujemo neke osobe koje upoznajemo dok smo u nekoj čvrstoj vezi ili braku. Dosta često dolazi do idealizacije i onda kada napustimo nekoga, i pirtom ga istraumiramo, da bismo bili sa nekim drugim, onda počinjemo da uviđamo njegove mane i shvatamo da smo pogrešili. Isto tako i muškarci, dešava se da jednostavno posle nekog vremena nestanu te idealizacije u vezi sa tom novom partnerkom i da oni shvate da je njihova bivša partnerka žena sa mnogo kvaliteta. Međutim, često ne biva više moguće da se vrate toj istoj ženi pošto je njeno samopoštovanje zbog njihovog odlaska u tom momentu degradirano i nije svako spreman da to oprosti. , rekla je Ivana.

Šta vi mislite? Da li ste bili u ovakvim ili sličnim situacijama? Pišite nam u komentarima.

NewsLetter

Copyright 2022. Made with ❤️ by CodeIT

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2022 Streetstyle. All Rights Reserved.