Skip to content Skip to footer

NAPRAVITE SAME ŠAMPON ZA BRŽI RAST KOSE: Sprečićete njeno opadanja, a potrebna su vam samo 2 sastojka

Verovatno nema rasprave o tome da li želite da vam kosa brzo raste ili ne. Odgovor je uvek „da“. Iako je zdrava, gusta i bujna kosa uvek poželjna, to često nije moguće postići zbog faktora poput zagađenja, užurbanog načina života ili prosto godišnjeg doba – proleća i jeseni kada kosa opada više nego ikada.

Stoga našoj kosi treba mnogo pažnje, a svu negu možete osigurati jednostavnim korakom kao poput redovnog pranja kose šamponom koji sadrži ova 2 prirodna sastojka.

U pitanju su – eterična ulja ruzmarina i mandarine koji se mogu naći u parfimerijama, prodavnicama zdrave hrane ili specijalnim radnjama za prodaju eteričnih ulja. Važno je da prodavcu tražite ulje za dermalnu upotrebu. U 700 ml šampona dodajte po 5 kapi svakog eteričnog ulja i dobro protresite bočicu. Perite kosu na uobičajen način, bez čekanja da pena odstoji na vašoj glavi.

Budite sigurni da kosa zbog ovih sastojaka neće biti masna ili neuredna nakon pranja. Koncentracija ulja je vrlo mala, a sadržaj masti znatno manji od uobičajenog ricinusovog ili čičkovog ulja, koje se najčešće koriste za negu kose. Nakon mesec dana trebalo bi da primetite promene na kosi.

Za potpuni efekat, nakon pranja stavite masku koju inače koristite, a kosu nemojte četkati dok je suva kako se ne bi krajevi krzali. Nežno je osušite peškirom bez trljanja i gužvanja, a zatim osušite fenom.

Autor: Stil / Elle.rs

NewsLetter

Copyright 2022. Made with ❤️ by CodeIT

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2022 Streetstyle. All Rights Reserved.