X

Kuvar kraljevske porodice OTKRIVA RECEPT: Omiljeni kolač Kejt Midlton prebogat čokoladom, sa karamel prelivom

Kejt Midlton održava izuzetno vitku liniju, ali nekadašnji kuvar iz kraljevske palate, Daren Mekgrejdi otkriva da ipak voli slatkiše. Mekgrejdi je svojevremeno kuvao i za Lejdi Di, a zatim pripremao i jela za princa Vilijama i njegovu suprugu.

Sada je otkrio recept za čokoladni kolač sa karamel prelivom za koji verujemo da ćete rado probati! Kejt Midlton uživa u njemu, tvrdi ovaj kulinarski šef.

Evo šta vam je potrebno od sastojaka:

Za kolač:

  • 150 gr svežih urmi (merite bez koštice)
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 60 gr putera
  • 100 gr crne čokolade (u sitnim komadićima)
  • 300 ml vode
  • 1 jaje
  • 220 gr brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo

Za krem:

  • 300 gr žutog šećera
  • 180 gr putera
  • 100 gr crne čokolade
  • šlag po želji

Priprema:

Prvo pomešajte sve sastojke za preliv i otopite ih na vrućoj ringli, mešajući neprekidno. Neka ključa na tihoj vatri pet minuta a onda odlijte oko šolju i po. Ostatak sačuvajte.

U drugoj činiji izmešajte iseckane urme, sodu bikarbonu i vodu koju ste ugrejali do ključanja. Promešajte i ostavite da se ohladi. Oba ova koraka možete uraditi i dan ranije.

Sada umutite puter i šećer za kolač, tako da bude penasto, dodajte jaje i vanilin. Umešajte brašno i prašak za pecivo, dodajte vodu sa urmama i sve dobro promešajte.

Hladni preliv sipajte u manji pleh koji može da stane u neki dublji. U preliv spuštajte kašikom mešavinu za kolač. Prekrijte pleh aluminijumskom folijom. U dublji pleh sipajte vodu i stavite oba u vruću rernu – neka se kolač polako peče u pari sat i po, na temperaturi od 150C stepeni.

Pred kraj pečenja, ugrejte i ostatak preliva. Kolač se služi topao, a po želji možete dodati i šlag.

Izvor Lepa i srećna

Categories: Lepa i zdrava
Sanja Marinkovic: