X

Da li ste za EGZOTIKU? Savršeni letnji recepti koje pripremaju naše influenserke (FOTO)

Leti svi vapimo za osveženjima, ali kao da nam vrućina uspori mozak i ne možemo da se setimo dobre ideje. Zato smo mi tu. Pogledajte kako da se osvežite u samo par poteza uz jednostavne, brze i preukusne recepte naših divnih influenserki.

Jasmina Kovarbašić je podelila nedavno divan recept za japanski čizkejk sa nektarinama i borovnicama. Kako je navela ovo je idealan recept kada ste umorni od bilo kakvog spremanja.

Potrebno vam je:⠀

2 jajeta
100 g šećera⠀
200 g milerama⠀
200 g sira⠀
200 ml jogurta⠀⠀⠀
1 limun (rendana korica i sok)⠀
1 kašičica arome vanile
150 g svežih borovnica⠀
2-3 sveže nektarine naseckane na sitnije komade⠀
60 g pirinčanog brašna⠀
1 kesica pudinga od vanile

Preliv:⠀
100g borovnica⠀
1 kašika smeđeg šećera⠀
100 g bele čokolade za kuvanje⠀
100 ml slatke pavlake⠀


Priprema:⠀
Penasto umutite jaja sa šećerom i aromom vanile pa dodajte sir, mileram i jogurt. Izmešajte mikserom na najmanjoj brzini dok lagano dodajte narendanu koricu limuna i limunov sok.⠀
Na kraju dodajte pirinčano brašno i puding od vanile pa dobro sjedinite sa smesom.⠀
U manji pleh ili kalup za hleb stavite pek papir, naređajte naseckane nektarine pa preko njih izlijte pola smese. Preko naređajte borovnice pa izlijte ostatak smese.⠀
Pecite na 200 stepeni 45 minuta.⠀
Ostavite da se ohladi u rerni pa ga okrenite na tacni.⠀


Za preliv jr prvo skuvala borovnice sa šećerom, (nekih desetak minuta). Zatim sam ih viljuškom izgnječila kroz cediljku.⠀
U dobijen sirup od borovnice sipala sam prethodno otopljenu čokoladu sa slatkom pavlakom.⠀
Ako ostavite da se skroz ohladi, dobićete ovaj predivan ljubičasti krem.⠀

Ukoliko ga stavite preko toplog kolača dobićete ovaj divni sjajni preliv.⠀

Danijela i Dragana, dame koje stoje iza profila recepti za sreću, imaju prelepe ideje za spremanje, ali nam je jedna posebno privukla pažnju. Radi se o terijaki piletini sa povrćem. Pa baš kada poželite lagano, zdravo jelo i izađete iz svakodnevnice ovo obavezno probajte.

Tatjana Popović je neko za koga svi sigurno znaju koji su ikada poželeli da pripreme nešto zdravo, a ukusnu. Ovaj put smo od nje izdvojili ukusne i posebne takose sa kajganom, spanaćem i avokadom. Prelepo izgleda, zar ne?

Bojana Tomić je vredna i divna mama, koja svakako veoma dobro barata kada je priprema hrane u pitanju. A kada je leto u pitanju, kako ga zamisliti bez neke ukusne paste. Ona je zato pripremila brzinsku pastu sa tunjevinom,a  koristila je bezglutensku pastu od heljde i prosa.

https://www.instagram.com/reel/CdD0HJ7LKxG/?utm_source=ig_web_copy_link

Categories: Život
Sanja Marinkovic: