X

Bolje i sama sa sobom nego sama sa tobom

„Bolje je meni koja sam ostala sama, nego tebi kraj njega”, koliko smo zaista puta u životu pomislile ili izgovorile ovu rečenicu razmišljajući koliko je zaista lepši život nama koje smo odlučile da nastavimo same, nego njoj koja...

„Bolje je meni koja sam ostala sama, nego tebi kraj njega”, koliko smo zaista puta u životu pomislile ili izgovorile ovu rečenicu razmišljajući koliko je zaista lepši život nama koje smo odlučile da nastavimo same, nego njoj koja je sada pored njega. Nažalost i žene u trenucima kada kuvaju ručak jednom a misle na drugog ili muškarci koji leže pored jedne a šalju erotične SMS poruke drugoj, shvate da se najveća istina krije u ispovesti: „Imam muža i decu, a često sam usamljena”. Žene se posvete mužu i deci, a onda godine prođu, deca postanu tinejdžeri i interesuje ih samo šta ima za ručak, muža interesuje šta ima za ručak ali i za večeru i niko se ne pita šta ta žena skriva u srcu i duši.

„Ako ne umemo da stavimo tačku onda i kada nešto ne valja, nemamo pravo da očekujemo da nam se nešto bolje desi u životu”, izjavila je u Magazinu in Bebi Dol, koja je svoju sreću u ljubavi pronašla tek u šestoj deceniji i pristala da pred matičarem i Bogom prihvati bračne zavete. Inače, često sa drugaricama razgovaram na temu da li se mi zaista osećamo lepše i zadovoljnije kada smo same i slobodne ili u dvoje, pa makar se i svađali, kao i da li je „tragedija u dvoje“ ipak lepša od samoće, kako je u jednom od svojih romana pisala moja prijateljica Vesna. Retke su one koje će vas pogledati u oči i ipak priznati da se ona slaže da je lepše i lakše biti sama u svoja četiri zida ali da ipak nije spremna na svoju dozu samoće, kao i da bi radije provela život pored partnera koji je tu, a kao da nije ili je opet sa kumovima ili ortacima. Naučili smo da sa godinama zajedničkog života dane i noći provodimo u teskobi. Svaka od nas treba da bude iskrena, da se sa poštovanjem odnosi prema svakoj ljudskoj situaciji i da dobro sagleda kako se zaista oseća.

„Bolje i sama sa sobom nego sama sa tobom“ je ipak moja mera zadovoljstva i kada bi mi se prijateljica poverila da je imala aferu, i da želi da se razvede, ode, preseli se i počne svoj život sama na novoj adresi ja bih joj verovatno izgovorila ono što je nama u Magazinu In rekla čuvena Lepa Lukić: „Ne mogu zbog naroda da živim sa nekim, kada nema više ljubavi”. Svaka žena u svom životu ima svoju ljubav i zato ne žurite i nemojte se uplašiti života jer će taj vaš sigurno jednoga dana doći. Do tada, drage moje, razmišljajte kako da od svoje samoće napravite kapital.

Categories: Blog
Sanja Marinkovic: