Skip to content Skip to footer

3 saveta za oporavak noktiju nakon skidanja gela

Bilo da radite nadogradnju, gel, izlivanje ili gel lak, noktima je potreban oporavak. Proces može trajati nekoliko nedelja ili, čak, meseci, u zavisnosti od kvaliteta vaših noktiju. Uz sledećih nekoliko saveta vaši nokti ponovo mogu izgledati savršeno!

Lakovi za jačanje noktiju

Nakon što skinete nadogradnju možete primetiti da je nokatna ploča oštećena, dosta tanja i da se nokti listaju. Kako biste ih ojačali, koristite lakove za jačanje i brži rast noktiju.

Prirodni tretmani

U slučaju da ste fan prirodne nege, za vas imamo sjajan trik kako da na prirodan način oporavite nokatnu ploču. Koristite vazelin ili kokosovo ulje kao masku za nokte. Nanesite ga u debljem sloju i svaki nokat uvijte folijom. Masku možete ostaviti na noktima koliko god dugo želite, ali minimum je 1015 minuta.

Održavajte nokte kratkim

Sve vreme oporavka održavajte nokte kratkim, kako ne bi dodatno pucali. Takođe ih nemojte previše turpijati. Redovno koristite kreme za ruke i nokte kako bi vam koža oko noktiju bila hidrirana. Na taj način ćete smanjiti nastanak zanoktica, a i nokti će vam biti negovani.

NewsLetter

Copyright 2022. Made with ❤️ by CodeIT

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2022 Streetstyle. All Rights Reserved.