Tajna u ljubavi koja obično “ugnjavi”

„Priča o ljubavi obično ugnjavi“, već decenijama nas uverava Bora Đorđević ali ne i kada je reč o tome šta zaista treba da ostane tajna u ljubavi. Pokušala sam da na ovu temu razgovaram u studiju sa svojim gostima i shvatila da je ključ svake uspešne veze razgovor, bilo da smo tajanstveni, duhoviti ili zabrinuti. Kada tinejdžeri koji gledaju roditelje kako se kod kuće svađaju oko hleba, novca i roditeljskih obaveza a ne oko toga ko koga više voli i pritom se veoma retko se grle i ljube, zapitam se na kakav život ih roditelji pripremaju. Baš zato svaka priča o ljubavi ne bi smela da bude tajna koju bismo zadržali samo za sebe. 

Pitala sam Željka Samardžića, Zorana Pajića i Gorana Ok bend da li je tačno da je većina muškaraca u kontaktu sa bar jednom bivšom partnerkom, da li je tačno da mladići veruju da seksualni i ljubavni život postaju lošiji kada se ožene pa su im avanture van braka pojas za spasavanje, da se muškarac koga smo upoznali nije javio dva dana jer je zaboravio da je vreme prolazna kategorija i da se i oni boje starenja, ali ne bi nikada priznali?! Odgovor je bio „ne“. 

Najveća istina je da muškarcu nikada ne treba javno priznati da je slabić, da nije dovoljno „muško“ i da smo zbog njega prestali da verujemo u moderne „samuraje“, koji su odvažni, hrabri i zaljubljeniji od bilo koje žene. Muškarci, ako je verovati mojim gostima, ipak ne kriju mnoge tajne od kojih mi strahujemo, za razliku od žena koje htele to da priznaju ili ne vešto sakriju tačan broj bivših ljubavi. Zašto muškarci vole da sakriju istinu, pre svega od svojih žena?! Nisam dobila odgovor ali sam uživala u pričama o iskrenoj ljubavi i još jednom se uverila da su vernost i poverenje ključ uspešnog odnosa, važniji i od strasti, novčanika, istih interesovanja ili različitih karaktera.

6 komentara na “Tajna u ljubavi koja obično “ugnjavi”

  1. Muškarci imaju potrebu da budu”mačo” i da osvajaju… Plen, to im je u prirodi. Pošto su žene superiprnije, oni ih drže na distanci i u “neznanju” kako bi time održavali ličnu potrebnu superiornost. I nastavili osvajanje, zato što samo onaj koji raspolaže informacijama može da osvaja…

  2. Ljubav razumevanje i poverenje to je Ljubav mada ja ovako volim svoje roditelje moju decu i mog malog unuka Kristijana to je najlepse sto sam baka svu ljubav celog sveta pruzam unuku Veliki pizdrav za vas Sanja

  3. Nažalost, prisiljen sam da gledam ovu Vašu emisiju za prezrele devojčice, jer je trenutno gleda moja supruga. Moram primetiti da je prilično plitka, nalik šiparičkom spomenaru, sa neprekidnim ponavljanjem greške zvane generalizacija – trpanja svih muškaraca i žena u isti koš, davanjem nekakvih paušalnih ocena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *