Šta je Zdravija Srbija

Sa ponosom vam predstavljam moj novi projekat, “Zdravija Srbija”, pod sloganom „VREME JE DA SE POKRENEMO“.

Epidemija korona virusa, pored onog negativnog, ipak je pokrenula i jednu dobru stvar, a to je pojačana lična odgovornost prema sopstvenom zdravlju. Istraživanja su pokazala da su vodeći uzroci smrtnosti u Srbiji najčešće povezani sa lošom ishranom i nedostatkom fizičke aktivnosti. Zbog toga je pravi trenutak za dodatnu motivaciju svakog stanovnika Srbije da se na najbolji način brine o sebi.

U fokusu projekta “Zdravija Srbija” je:

  • organizacija edukativnih radionica širom zemlje, radi aktivnog podsticanja građana da promene svoje loše navike
  • obaranje predrasuda o zdravoj ishrani (najčešće se misli da je zdrava hrana skupa, neukusna i da oduzima previše vremena za pripremu obroka)
  • razbijanje mitova o fizičkoj aktivnosti (mnogi smatraju da je aktivno treniranje naporno i da puno košta; naš projekat će dokazati da je moguće trenirati besplatno i bez previše opterećenja za organizam)

Kako bismo promovisali zdravlje kao temu od nacionalne važnosti i zainteresovali što veći broj pojedinaca da se informiše o zdravim navikama i usvoji ih, u naš projekat ćemo uključiti poznate ličnosti koje će otvoreno govoriti o svojim iskustvima i značaju zdrave ishrane i fizičke aktivnosti.

Prijavi se na newsletter!

You have Successfully Subscribed!