PRIRODNO I JEFTINO: Napravite same MASKU ZA ZATEZANJE LICA

Danas manji broj žena može sebi da priušto kvalitetan tretman ili čak tretmane sa botoksom, ali se one mogu koristiti prirodnim preparatima koji se mogu naći u svačijoj kuhinji i za malo novca. Pritom ćete znati šta stavljate na lice, a alergije i bilo kakve negativne promene na koži ne mogu nikako da se pojave.

Predstavljamo vam tri efikasne maske za lice, koje možete same napraviti kod kuće i učiniti vaše lice prirodno zategnutijim i glađim. Naravno, za bilo kakvu  vidljivu promenu je potrebno strpljenje, ali verujte nam da se isplati!

1. Maska br. 1

Sastojci:

– 1 belance
– pola kašike prirodnog meda
– pola kašikelimunovog soka

Priprema:

Sve sastojke dobro promešajte, dok se svi  potpuno ne sjedine.

Pre stavljanja maske, uradite dobar piling kože (možete sa projinim brašnom ili sredstvom koje već koristite), a zatim stavite masku na celo lice. Držite je na licu oko 10 minuta, pa je isperite mlakom vodom.

Uz ovu masku, bore oko očiju i usana će biti manje, a koža će postati svilenkasto nežna. Zategnutost je zagarantovana.

2. Maska br. 2

Sastojci:

– 60 ml kokosovog ulja
– 2 kašike čistog ši butera
– 2 kašike sirovog kakao butera
– 1 kašika čistog ulja vitamina E
– 1,2 ml eteričnog ulja pomorandže

Priprema:

U jednu vatrostalnu činiju stavite ši i kakao buter i kokosovo ulje, pa ih istopite na pari. Zatim dodajte kašiku ulja vitamina E i eterično ulje pomorandže. Lagano mešajte dok se svi sastojci ne sjedine (i dalje je držite na pri). Sklonite je sa strane da se ohladi, pa je stavite u frižider na 20 do 30 minuta – dok se smesa ne stegne.

Kada izvadite činiju iz frižideru, sve sastojke mikserom umutite, da biste dobili mekanu i glatku smesu. Nakon toga, dobijenu smesu odložite u posebne kutije sa zatvaračem ili u prazne kutije od krema.

Ova maska će potpuno oporaviti vašu kožu i učiniti je baršunastom.