SYNERGY CINK – GLUKONAT (15 mg)

Preporučujem Vam da svakodnevno unosite esencijalni mineral koji je od vitalnog značaja za svakodnevne fiziološke procese.

SYNERGY CINK – GLUKONAT  (15 mg)
Cink je esencijalni mikroelement koji ulazi u sastav preko 70 različitih enzimskih sistema u organizmu. U telu ga ukupno ima oko 2,0 g a od toga 20% cinka je lokalizovano u koži. Pretpostavlja se da su kosti mesto gde se deponuje , ali se iz kostiju cink i brzo prazni. Visoke koncentracije cinka su nađene u spermatozoidima, prostati i epididimusu, kao i u mišićima, kosi i eritrocitima.

Cink ima imunomodulatornu ulogu, deluje antivirusno i antioksidantno u okviru enzima superoksid-dismutaza, pomaže u zarastanju rana, sprečava hiperplaziju prostate, smanjuje rezistenciju na insulin i utiče na spermatogenezu. Neophodan je za stvaranje rezervi insulina. Ukoliko dođe do nedostatka cinka smanjuje se tolerancija na glukozu (kao kod šećerne bolesti).

Manjak cinka dovodi do zastoja u rastu, gubitka apetita, usporenog seksualnog razvoja, uvećanja jetre,slezine, proliva, veoma grube kože, alopecije, izmenjenog čula ukusa i mirisa, slabog zarastanja rana.

Doprinosi
-Normalnoj apsorpciji kalcijuma i fosfora
-Normalnom kiselinsko-baznom metabolizmu
-Normalnoj DNK sintezi, ima ulogu u ćelijskoj deobi
-Normalnoj sintezi proteina, normalnom metabolizmu makronutijenata, ugljenih hidrata, masnih kiselina, normalnom metabolizmu vitamina A
-Normalnoj kognitivnoj funkciji
-Održavanju normalne kože, kose, normalnih noktiju i kostiju
-Normalnoj plodnosti i reprodukciji, normalnom nivou testosterona u krvi
-Zaštiti ćelija od oksidativnog stresa
-Normalnoj funkciji imunskog sistema

Preporučujem da ih PORUČITE ODMAH telefonom 0605050318 ili ONLINE omnimedikal.rs.