Novu ljubav ljubi a staru ne gubi

novi ljubav ljubi a staru ne gubi

Koliko je zaista bio u pravu najomiljeniji gradonačelnik u Srbiji, Dragan Markovic Palma, kada mi je na temu ljubavi i vernosti u studiju rekao: „Sanja, zapamti: novu ljubav ljubi a staru ne gubi“. Koja od nas je zaista spremna da iskreno prizna, pa i svojoj prijateljici, da paralelno uživa u životu sa dva muškarca jer, naravno, ne možeš da imaš odnos sa više muškaraca a da te ne nazovu kurvom, iako je uvek po pravilu carica ona koja vara a jadnica ona koja je prevarena.

U razgovoru sa uspešnim damama ali i još uspešnijom gospodom koja su se pre više decenija zavetovala na večnu ljubav, otkrila sam da je aktuelni običaj da smo „petkom zajedno a subotom izlazimo odvojeno“, kao i da žene ne dolaze u klubove u kojima su njihovi muževi. Da li je ovaj bračni ritual hedonizma dozvoljeni promiskuitet ili je reč o lažnim ljubavnim vezama u stilu „ok, mi se više ne volimo, ne privlačimo, ali nećemo da se rastanemo”. Ono što u ženskoj ćudi prelomi da nova ljubav postane broj jedan a ona stara iako postojeća završi na manje važnom mestu u našem srcu, duši i donjem vešu su nedostatak seksualne privlačnosti, nedostatak želje za uživanjem u razgovoru, provodu, putovanjima i zajedničkim druženjima ali ne u svojstvu partnera, nego prijatelja.

Slušajući ljubavne drame i melodrame u svojoj emisiji shvatila sam da je sudbina svake žene da posle dve, tri godine zaljubljenosti na terasi prostire veš, plače i pita se „pa gde je on do sada?“. Svaka od nas je imala svoju porciju tuge i patnje kada je volela ali je nažalost možda najbolniji bio način na koji joj je servirana i zato verujem da je najveća istina da ne treba da se razvodimo ili rastajemo od muškarca kada smo ljute, besne ili kada nemamo drugoga. Često sam se u ljubavi vodila baš tom istinom i zato se trudim da veoma retko u Magazinu in razgovaram na temu kako zadržati muškarca jer od pitanja kako zadržati ženu u medijima nema ni traga ali se onda svi iznenade kada žena prva „povuče nogu“. Možda je najveću istinu izgovorila pevačica Goca Lazarević kada nam je rekla: „Ja ne volim veze, ja volim ljubav a to se retko događa.“

Kažu da muškarci imaju samo jednu ljubav za ceo život a kod nas žena je svaka poslednja ljubav najveća ljubav, ali nas terapeuti često upozoravaju da nas potrebe koje su zadovoljene ne motivišu, pa tako ni u krevetu. Možda su baš zato žene sa ljubavnikom ono što jesu, a sa mužem ono što se od njih očekuje. Muškarac ili žena ostavljaju porodicu, ženu, muža, posao, sigurnost, samo da još jednom osete uzbuđenje, lupanje srca, zanos, strast i zaljubljenost. Samo, pitanje je koliko taj zanos traje jer nas potrebe koje su zadovoljene veoma kratko motivišu, sve i da je pored nas ljubavnik koji nas ostavlja „bez daha“. Volim da na temu vernosti glasno izgovorim istinu, baš zbog muškog dela publike koji je odlučio da subotu posle podne provede uz Magazin in, a to je da je seksualnost kod žena i muškaraca ista i da imamo istu potrebu i želju da varamo samo nam niko to na vreme nije rekao. Od pamtiveka je važilo da su gospoda lovci kojima priliči da zadovoljavaju svoje seksualne potrebe a mi smo eto servilne dame željne ljubavi i nežnosti, naravno uvek „na usluzi“.

Možda je najlepši kraj ove priče da se umesto dva muškarca, dva partnera, dva ljubavnika, dva „finansijera“, svaka vrati samoj sebi i bude sebi jedina prava ljubav i strpljivo čeka onog koji će je voleti podjednako. P.S. da ne zaboravim – žene se često pitaju da li pored njih u životu tog muškarca postoji i neka druga devojka ili žena, ali verujte mi da muškarači zbog ovakvih strepnji imaju više neprospavanih noći nego bilo koja od nas. Vratite se samoj sebi i budite sebi jedina prava ljubav. Paralelne veze vam troše životnu energiju. Volite sebe i bićete sa partnerom koji će vas voleti podjednako.

3 komentara na “Novu ljubav ljubi a staru ne gubi

  1. Moja cerka ima 47.godina.visoko obrazovana , lepa ,pametna 1,80 cm visoka kaze veruje u ljubav.danas nema pravih dzentlmena,.a ni princeva.

  2. Često se pitam zasto sreca zene zavisi od :”princa, ili od dzentlmena”, mislim da je to velika zabluda svih neznih bica. Sreca je kad covek nadje mir sa samim sobom, kada ljubav daje i prima bezrezervno, onda nema mesta za pitanje Srece, jer ona zavisi iskljucivo od nas i od izvora nase ljubavi koji neprestano tece i umnozava se, sreca trenutan bljesak a ljubav je reka koja neprestano tece sa svojim pritokama, i nema bivdih ima samo sadasnjih lnubavi… prosle su ptosle, a sadasnji trenutak srece sada zivimo , danas.

  3. Često se pitam zasto sreca zene zavisi od :”princa, ili od dzentlmena”, mislim da je to velika zabluda svih neznih bica. Sreca je kad covek nadje mir sa samim sobom, kada ljubav daje i prima bezrezervno, onda nema mesta za pitanje Srece, jer ona zavisi iskljucivo od nas i od izvora nase ljubavi koji neprestano tece i umnozava se, sreca trenutan bljesak a ljubav je reka koja neprestano tece sa svojim pritokama, i nema bivsih ima samo sadasnjih ljubavi… prosle su prosle, a sadasnji trenutak srece sada zivimo , danas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *