Nikad ja neću biti žena svojih godina! NAGRAĐUJEMO NAJORIGINALNIJI KOMENTAR – pišite nam zašto vi niste osoba svojih godina!

Godine i diskriminacija prema starosti

Jednoga dana ćemo svi ostariti, ako dovoljno poživimo. Većina od nas želi dug život. Međutim, diskriminatorski odnos prema starosti kao deo kulture u kojoj živimo deli ljude prema godinama i generacijski. Taj odnos neprimetno i nesvesno zaposeda naša razmišljanja, tako da se diskriminatorski stav prema starijima, prisutan i u samim institucijama društva, pojavljuje kao nešto sasvim normalno – dok problem ne imenujemo i suprotstavimo mu se.

U svetu u kojem je mladost sinonim za lepotu, žene misle da moraju izgledati mladoliko kako bi se smatrale lepima. Sa svih strana su bombardovane informacijama koliko je važno izgledati mladoliko, a pritisak društva je toliki da gotovo četvrtina žena misli da ljudi oko njih nepogrešivo primećuju promene koje im donose godine.

Glumica Ceca Bojkovic je jednom prilikom ispričala da, kada je pitaju koliko godina ima, ona uvek doda koju više i onda narednih par minuta uživa u komplimetima –“Ma,nije moguće..”.

Kada vas pitaju za godine, šta kažete?

Čekamo vaše najoriginalnije odgovore zašto neko nije u svojim godinama, a najbolji
odgovor dobija i poklon kozmetiku na adresu. (biće kontaktiran putem mejla, zato je predlog da se PRIJAVITE NA NAŠU NEWLETTER LISTU).

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *