Neprolazni MORNARSKI STIL je apsolutni hit SVAKE SEZONE

Da li znate ko je dizajnirao ovaj fantastični modni komad na plavo (teget ili crno) – bele pruge? Da li znate ko je prvi kreirao mornarsku majicu za žene, koju danas svi toliko obožavamo i nema žene koja ovaj komad nema u svom ormaru?

Bila je to legendarna Koko Šanel, koja je tamo davnih 20-ih godina prošlog veka, inspirisana francuskim ribarima. Posmatrajući francuske ribare u majicama s belim i plavim prugicama, sinulo joj je da bi takav jednostavni modni moment fantastično izgledao i na ženama. Koko je dizajnirala najjednostavniju verziju majice na mornarske pruge, a kasnije su prugice prenesene na pantalone, cipele, torbe i druge modne dodatke.

Od tada, pruge suvereno vladaju modnom scenom, nikada ne izlazeći iz mode, a mornarski stil je neprevaziđen.

Svake sezone, a pogotovu letnje, komadi na mornarske pruge su obavezni. Više su nego prijatni, udobni i ležerni. U njima ćete se osećati krajnje opušteno, ali istovremeno i veoma sexy, šik i trendi.

Ovog leta možete se odlučiti za haljine na mornarske pruge, koje su savršeni izbor za šetnju preko dana, za dnevni izlazak sa prijateljicama na kafu, kao i za plažu. Ako se za večernji izlazak odlučite za mornarsku haljinu, večernji izgled možete nadograditi štiklama ili platformama uz koji upečatljiv komad nakita, minđuše ili ogrlicu, kao i narukvice, što će vam dati notu prefinjenosti i večernjeg glamura.

Pored haljina, nezaobilazne su naravno i pamučne prugaste, mornarske majičice, koje možete savršeno ukombinovati uz dobar džins, da li uz šorts, suknju ili pocepani džins, koji će vam dati vrhunski urbani izgled. Ako vam se ne nosi džins, tu su odlični modeli letnjih pantalona, kapri ili kilote, rađeni u lakim i prijatnim letnjim materijalima, kao što je pamuk, lan ili čipka, u kojima ćete se osećati i izgledati fantastično.

Predlažemo da isprobate letnju kombinaciju krop top-a i kiloti pantalona. Može i cela kombinacija biti na pruge, a možete se odlučiti samo za jedan komad na pruge, a drugi jednobojan. Ova trendi kombinacija, upotpunjena udobnim štiklicama, koje će vašu nogu izdužiti i učiniti vitkijom učiniće da vas svi primete gde god da se pojavite.

Takođe, možete se odlučiti i za prugaste helanke, koje možete upariti sa prozračnim, belim, širokim i lepršavim tunikama, koje otkrivaju ramena i/ili leđa.

Kombinacije su bezbrojne, vi odaberite onu koja vam se najviše dopada, u kojoj se najbolje osećate i prepustite se čarima leta.

Tekst Ženski magazin

Foto Sito i rešeto