Ide Nova godina a kod mene sve po starom!

Ovih prazničnih dana se svi utrkujemo ko će da bude više originalan i neponovljiv kada je reč o poklonima, pažnji ili gestu za najvoljenije. A kako da „prežive“ prazničnu euforiju oni kojima nije ni do pesme, ni do gesta, ni do poklona, ni do provoda?

Možda je najveću istinu ipak izgovorila Liz Tejlor da nikada ne raskidamo ljubavne veze u vreme praznika ili kada smo tužni. Shvatila sam da postoje dva pogrešna poteza koja svaka od nas koja je ostavljena ili je spakovala kofere i otišla u želji da novogodišnje praznike provede sama. Pravilo broj jedan glasi da ni po koju cenu ne treba slati SMS poruke nekom sa liste bivših ljubavi iz telefonskog imenika ili prespavati novogodišnju noć posle dva tanjira ruske salate sa veknom hleba, pečenja i litar vina u stilu: „Pijem da ga zaboravim“.

Tačno je da su svi oko vas u vreme praznika zaraženi srećom i da biste i vi najradije napisale pismo Deda Mrazu sa željom virus sreće „zakači” i vas, ali je bolje da se setite rečenice divnog Mome Kapora da je Nova godina za amatere i za one koji nikada ne ostaju posle ponoći u kafanama. Na moju sreću, spadam u profesionalce i trudim se da ne budem jedna od onih 44 odsto žena u Srbiji koje osećaju nemir razmišljajući kako da prežive kada se prepiju, prejedu, premore i ostanu bez dinara.

Za sve vas koje ovih prazničnih dana patite od nedostatka želje za šetnjom okićenim ulicama, ne želite ni da se ljubite i grlite, a istina je možda i da nemate sa kim, nesrećno ste zaljubljeni, moj savet je da savladate najvažniju lekciju u životu – kako od svoje samoće da napravite kapital u 2020 godini! Srećno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *