DENTAL PLAZA: Najsavremenija stomatološka klinika u Srbiji

Jedna od najbrže rastućih klinika u Evropi, opremljena najsavremenijom opremom, Dental Plaza, otvorila je svoja vrata i odgovorili su nam na pitanja vezana za zdravlje zuba koja sve interesuju.

Dental Plaza pruža najkvalitetnije, efikasne i savremene usluge sa ciljem da se zadovolje potrebe svakog potencijalnog pacijenta iz bilo kog dela sveta.

Odlikuje ih vrhunski kvalitet usluga, stručan kadar, maksimalna tehnološka i tehnička opremljenost najsavremenijim stomatološkim sredstvima i materijalima, higijenske procedure, permanentna edukacija lekara i ostalog medicinskog osoblja.

Doktor Igor Stojanović, ujedno i vlasnik ordinacije približio nam je rad iste, kao i samu sliku dentalnog zdravlja u Srbiji kroz odgovore.

 

  1. Šta bi sve trebalo da ima savremena dentalna klinika?

Pojam ,,savremeno“ podrazumeva sve što je u korak sa vremenom i novim trendovima. Tako i savremena stomatološka klinika je ona koja prati inovacije na polju stomaotlogije, bilo da je reč o tehnologiji, savremenim materijalima ili savremenom terapijskom pristupu. Svakodnevno se na polju stomatologije pronalaze noviteti, ali važno je napraviti izbor, jer nije sve što je novo efikasnije od onog ,,starog“. Možemo se pohvaliti izuzetno uređenim uslužnim ambijentom i tima da na našoj klinici posedujemo savremene materijale koji se upotrebljavaju za različite oblasti stomatologije, koristimo kompjuterizovanu tehnologiju u izradi krunica. Posedujemo diodni laser koji svakodnevno upotrebljavamo i imamo svoj rendgen kabinet koji je svakako velika olakšica u svakodnevnom radu i još puno toga. Trudimo se i težimo da svakodnevno svoj rad unapredimo i olakšamo pacijentima uz upotrebu ,savremenih tehnologija.

 

  1. Koliko je bitna savremena oprema, koju i sami posedujete za lečenje i estetiku zuba?

Savremena oprema koju svakodnevno koristimo za cilj ima da poboljša kvalitet samog rada. Pod tim podrazumevamo kvalitet finalnog proizvoda, kao i olakšan rad stomatologu, ali i veći komfor za samog pacijenta. Tako da, uzevši u obzir sve to, jasno je da je savesna upotreba savremene opreme izuzetno bitna.

  1. Sa kojim najčešćim problemima pacijenti dolaze kod vas?

Svakodnevno kroz našu kliniku prođe jako veliki broj pacijenata sa raznim problemima. Možemo reći da smo mi ordinacija koja se bavi polivalentnom stomatologijom, odnosno da rešavamo probleme iz svih oblasti stomatologije. Najveći je broj onih koji kod nas dolaze sa ciljem da nadoknade izgubljene zube, odnosno to su najčešće oni pacijenti koji su kandidati za ugradnju implantata. Pored toga, jako je veliki broj pacijenata koji se javljaju našim stomatolozima kako bi estetski sanirali svoje zube, bilo da je reč o izradi krunica, faseta, beljenju i sl…

  1. Problem je i dalje što ne vodimo dovoljno računa o zdravlju zuba. Većina izgovor traži u cenama. Da li smatrate da je to samo izgovor, jer je to ulaganje u zdravlje zuba, ali i celokupno zdravlje?

Kod takvih pacijenata nalčešće je problem svesto o tome da loše zdravlje zuba u dužem vremenskom periodu može ugroziti celokupno zdravstveno stanje. Prevencija i očuvanje zdravlja zuba dobrom higijenom i redovnim kontrolama je svakako najpovoljnije i najbolje za svakoga. Naravno, u situacijama kada dođe do kompleksinih problema, potrebno je izdvojiti i veće svote novca. Gledamo da izađemo u sustret pacijentima, nađemo rešenje koje svima odgovara, a možemo se pohavaliti i time da je na našoj klinici cena implantata 390e što je izuzetno povoljno za tu vrstu intervencije.

  1. Smatrate li da Srbija ima kapaciteta i mogućnosti da razvije dentalni turizam, ka čemu teže i zemlje iz okruženja?

 

Kao jedna od vodećih klinika u oblasti dentalnog turizma na ovim prostorima, možemo reći da Srbija ima kapaciteta za to, odnosno postoji potražnju od strane pacijenata za kvalitetnom stomatološkom uslugom. Dentalni turizam zahteva da se osim stomatoloških usluga kapaciteti Dental Plaze usmere i na čitav uslužnim paket, tako da mi svojim pacijentima koji dolaze iz inostranstva nudimo besplatan prevoz od aerodroma ili stanice, kao i besplatan smeštaj za vreme trajanja intervencije. Pored toga, svakodnevno se trudimo da unapredimo svoje usluge na svim poljima kako za pacijente iz Srbije, tako i za pacijente iz inostranstva. Uz sve navedeno, posebno je važno da komunikacija sa našim pacijentima bude intezivna, pre i posle intervencije, kako bismo na etički i profesionalan način ispunili očekivanja ljudi koji su se odlučili za usluge Dental Plaze.

Za više informacija i kontakt posetite dentalplaza.rs