Da li se zamarati neverstvima svog muškarca?

Da li se zamarati neverstvima svog muškarca?

Da li su danas „glupače“ one žene koje nisu na vreme naučile da sebe ne zamaraju neverstvima svojih muževa ili partnera?

„Sumnjičavost se leči verom u sebe i poverenjem u život koji imamo“, izjavio je Siniša Ubović u mojoj emisiji i uspeo da nas bar na trenutak uveri da žene koje sebe zamaraju neverstvima svojih partnera imaju izraženi osećaj niže vrednosti i ne veruju u sebe. Zašto smo mi sve uopšte sklone da živimo sa osećanjem da nas je neko prevario? To što je naš voljeni odlučio da glad za ljubavlju, strašću ili seksom zadovolji u zagrljaju neke druge nema veze sa tim koliko smo mi zaista vredne njegove ljubavi i koliko imamo samopoštovanja. Žene godinama osećaju da kod kuće, za večerom ili u krevetu ima sve manje ljubavi ali uporno ostaju u braku lažući sebe a ne druge.

Po kojoj ceni smo spremne da prihvatimo kompenzaciju za noći bez seksa, za jutra bez poljupca? Zašto ćutimo i trpimo osećaj da smo nevoljene? Da li zbog nove kožne garniture, cipela, minusa na računu…, pitala sam u studiju moje gošće, u želji da „trpno stanje“ u srcu i duši svake od nas zauvek nestane. „Imam jedno srce, a ne dva“, izgovorila je u Magazinu In pevačica Zlata Petrovic koja je oduvek bila „kraljica iskrenosti“ i „..da se ne lažemo“, nadovezala se glumica Nada Blam, „postoje ljubavnice koje služe da nekome učvrste brak, zato nikada ne treba biti ljubavnica da nikome ne biste bili začin za dugovečnost.“

Da li su zaista „glupače“ one žene koje se opterećuju neverstvima svojih partnera? Možda se opterećuju jer nesvesno emotivno priželjkuju da ga zauvek ostave ali racionalno odlučuju da ga zadrže. Verujem da je svakoj od nas emotivno isplativije da živimo u neznanju da li on gleda u nas a razmišlja o njoj. Ipak, ukoliko smo spremne da se sa saznanjem o njegovom neverstvu nosimo bez ožiljaka, nema ništa lakše i lepše nego pogledati istini u oči jer da je to ljubav, to se ne bi ni desilo.

Pametne udate žene dakle ne zamaraju sebe neverstvima svojih muževa. A pametni oženjeni muškarci neverom svojih supruga?! I više nego što biste mogle da zamislite.

9 komentara na “Da li se zamarati neverstvima svog muškarca?

 1. Samo da kazem za zlatu petkovic da je mnogo lepsa u prirodi nego na ekranu alal majci sto je takvu lepotu ridila njen sam veliki fan i ako moze da mi da neki njen kontakt voli je jedna baka i zeli joj svu srecu ovoga sveta

 2. Na ovu temu mogu samo recu u mom slucaju da su definitivno stariji i zreliji muskarci koji su prosli u zivotu sve i provode i kafanu i pice odaji,predaniji i odgovornije u odnosu na mladje muskarce koji su npr od partnerice stariji godinu dvije do pet maximalno.Moj muz je od mene stariji 11 godina imamo troje djece.U braku smo 4 godine.

  1. Svaka čast na velikoj porodici za tako kratko vreme!
   Mnoge žene se slažu sa Vašim razmišljanjem, ali ja mislim da opet zavisi od slučaja do slučaja i da je sve individualno.
   Pozdrav,
   Sanja.

 3. Najvece neverstvo za ženu je kad oseti da nije voljena. To mozda i nema mnogo veze sa neversgvom, mada to nikako ne tolerisem, ali ima veze sa nasim davanjem i primanjem ljubavi, kao i zeljom da se bavimo sobom i nasim partnerom, potrebom da smo prisni, da iskreno pricamo o osecanjima i svojim nezadovoljstvima, kao i to me sta nas zajedno čini srecnim i tu se oboje potrudimo. Da zajedno vise provodimo vreme, razvijamo blizak odnos i u svemu jedan drugom kad god je prilika ugadjamo , male stvari cine zivot srecnim. Ljubav treba uvek negovati sdubokim uvazavanjem partnera, čak i kad se ne slazemo reći to , ali svakako lepo ljubazno , tada ce se ljubav umnoziti i nece biti prevare. Stalnim radom na sebi i menjanjem sebe , prouzrukujemo da se i partner menja i ima potrebu da smo bliski. Mi zene često se bavimo samo porodicom i kućom, poslom, a malo sobom i partnerom. Pozdrav Sanja.

 4. Komunikacija je ključ, za sve postoji rješenje, muškarci koji varju nemaju muškosti. Po meni to su nesigurne osobe, sebične i da ta osoba voli nekog ne bi ga varala, nego popričala sa svojom drugom polovinom. Zivimo u svijetu lazne sreće, narcizma i materialne zavisti. Duhovnost je zapostavljena, prevara je grijeh. I ako osoba ima priliku da prevari ta prilika je iskušenje njegove vjernosti, a ko prevari nit voli nit je dosljedan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *